Žitný chléb Naan

Žitný indický chléb NAAN (příprava i s upečením 10-15 min)

Pokud doma nemáme žitný chléb, můžeme si během chvilky upéci žitnou placku – chléb Naan. Je také výborný k jakémukoli indickému jídlu – třeba kari. Na přípravu potřebujeme 250 g žitné hlanaan 2dké mouky, půl lžičky soli, lžičku cukru, půl prášku do pečiva, 130 ml mléka. Vše zamícháme ve vláčné těsto a uděláme cca 4-6 kuliček, které položíme na pečící papír. Z kuliček vytvarujeme placičky cca 0,5 cm vysoké. Placičky můžeme posypat česnekem, koriandrem, mákem nebo černým sezamem. Pečeme cca 2-5 minut při teplotě 170 stupňů.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde. rozumím